Ιστορικός Ροδόκηπος

    Το Κέντρο Ελληνισμού Ιδρ. Δαμιανού είναι γνωστό και για τον πανέμορφο Ιστορικό του Ροδόκηπο, τον καλύτερο των Βαλκανίων.

    Ο χαρακτηρισμός του ως ιστορικός αφορά στην παρουσία των κυριοτέρων ειδών τριανταφυλλιάς, από τα παλαιότερα έως και τις πιο σύγχρονες ποικιλίες. Τριαντάφυλλα γνωστά από την αρχαιότητα από το ρόδο της Κνωσού, μέχρι τα τριαντάφυλλά που υμνούν στα ποιήματά τους ο Ανακρέων και η Σαπφώ, τα τριαντάφυλλά της Ελληνικής παράδοσης και τριαντάφυλλα απ’ όλα τα μέρη του κόσμου, την Περσία την Ινδία, την Κίνα και άλλες χώρες. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η πολύ σπάνια Κινέζικη ποικιλία R. Chinensis Viridiflora με πράσινα τριαντάφυλλα.

    Ο Ροδόκηπος έχει σχήμα ελικοειδές ακολουθώντας το αρχιτεκτονικό πρότυπο του διάσημου ροδόκηπου της πόλης του Μπέλφαστ και περιέχει στα παρτέρια του 700 περίπου διαφορετικές ποικιλίες τριαντάφυλλων.

    Την δημιουργία αυτού του μοναδικού στη χώρα μας κήπου, ακολούθησε και η ίδρυση του Ελληνικού Συνδέσμου Φίλων της Τριανταφυλλιάς, ο οποίος είναι ισότιμο μέλος του Διεθνούς Συνδέσμου Φίλων Τριανταφυλλιάς (W.F.R.S).

    Ο κύριος σκοπός του Ελληνικού Συνδέσμου Φίλων της Τριανταφυλλιάς είναι να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να εξερευνήσουν το κόσμου του τριαντάφυλλου, να ανταλλάξουν σχετικές πληροφορίες και γενικότερα να ασχοληθούν με τα τριαντάφυλλα και το περιβάλλον.

 

 

[Κεντρική Σελίδα]  [Περιεχόμενα] 
[Σύσταση Διοίκηση]  [Το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο]  [Καταστατικό - Στόχοι] [Εγκαταστάσεις] [Χορηγίες - Δωρεές] [Εκδόσεις] [Κήπος Ελληνικής Παιδείας και Πολιτισμού]
[Εκδηλώσεις] [Ιστορικός Ροδόκηπος] [Αμφιθέατρο "Κωστής Δαμιανού"] [Γενεαλογικά Δέντρα Μιτσερού] [Δελτία Τύπου] [Ενδιαφέροντες Κόμβοι] [Συνεργασίες]

© Κέντρο Ελληνισμού Ιδρύματος Δαμιανού - webmaster@cfhdf.gr