Κυπριακό πανηγύρι με τη γιορτή του "Κατακλυσμού" στο "Κέντρο Ελληνισμού Ιδρύματος Δαμιανού"

 

    Ένα παραδοσιακό Κυπριακό Πανηγύρι συνδυασμένο με την γιορτή του «Κατακλυσμού» (κυπριακό έθιμο με πολιτιστικές εκδηλώσεις και αλληλοβρεξίματα) θα αναβιώσει το διήμερο του Αγίου Πνεύματος (30/5-31/5/04) από το Κέντρο Ελληνισμού Ιδρύματος Δαμιανού στο Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας στο πλαίσιο της διατήρησης εθίμων του Ελληνισμού. 

    Στη γιορτή θα λάβουν μέρος Κυπριακά και τοπικά παραδοσιακά συγκροτήματα, Θέατρο Σκιών, θα γίνει έκθεση αγιογραφίας, θα υπάρχουν μικροπωλητές και κυπριακές παραδοσιακές λιχουδιές κ.ά. 

    Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

    Τη Κυριακή χοροί και τραγούδια από το κυπριακό πολιτιστικό όμιλο «Αράδιππος», χοροί από το Πολιτιστικό Σύλλογο του Δήμου Άσσου Λεχαίου, το Λαογραφικό Συγκρότημα Μεγάρων, ενώ θα δοθεί παράσταση θεάτρου σκιών από τον κ. Ιωάννη Μουρελάτο – Γιάνναρο.

    Τη Δευτέρα χοροί και τραγούδια από το κυπριακό πολιτιστικό όμιλο «Αράδιππος», χοροί από το πολιτιστικό όμιλο Λουτρακίου «Ίβυκος», θα ακουστούν κρητικές μαντινάδες, θα πραγματοποιηθεί το έθιμο του κατακλυσμού, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν μοντελισμό στη λίμνη. 

    Συντελεστές της εκδήλωσης είναι: το Σπίτι της Κύπρου (Πρεσβεία Κυπριακής Δημοκρατίας), ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ), οι Κυπριακές Αερογραμμές, ο Δήμος Λευκωσίας, ο Δήμος Λάρνακας, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.), η Νομαρχία Κορίνθου, ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας, ο Δήμος Μεγάρων, ο Δήμος Σικυωνίων και ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος Σχίνου «Τα Γεράνεια».

    Την εκδήλωση θα τιμήσει με τη παρουσία του ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Μιχαλάκης Ζαμπέλας.


    Είσοδος ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210-4290620-5, 210-4527154 (κ. Βακαλοπούλου), 27440-57070, 27440-57224 (κ. Μάγιερ), 27410-74680 (κ. Χιώτη).
 

 

Επιστροφή

 

[Κεντρική Σελίδα]  [Περιεχόμενα] 
[Σύσταση Διοίκηση]  [Το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο]  [Καταστατικό - Στόχοι] [Εγκαταστάσεις] [Χορηγίες - Δωρεές] [Εκδόσεις] [Κήπος Ελληνικής Παιδείας και Πολιτισμού]
[Εκδηλώσεις] [Ιστορικός Ροδόκηπος] [Αμφιθέατρο "Κωστής Δαμιανού"] [Γενεαλογικά Δέντρα Μιτσερού] [Δελτία Τύπου] [Ενδιαφέροντες Κόμβοι] [Συνεργασίες]

© Κέντρο Ελληνισμού Ιδρύματος Δαμιανού - webmaster@cfhdf.gr