Μια ρομαντική βραδιά από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Φίλων Τριανταφυλλιάς.

 

    Σύμβολο παλαιότερα της Αφροδίτης, του Ορφέα και των Μουσών, το ρόδο παραμένει πάντα πρώτο δοξαστικό της αγάπης και απέρριτη σημαία της ομορφιάς. Γι αυτό και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Φίλων Τριανταφυλλιάς διάλεξε τους κήπους του, που βρίσκονται στο ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ του ΙΔΡ. ΔΑΜΙΑΝΟΥ, σε μια μαγευτική τοποθεσία μεταξύ βουνού και θάλασσας στις υπώρειες των Γερανείων ορέων και απέναντι στις Αλκυονίδες νήσους στον Κορινθιακό κόλπο, στο Σχίνο Λουτρακίου, για να καλέσει τους πρεσβευτές στην Αθήνα και φίλους του για δείπνο κάτω από το φως τους φεγγαριού. 

    Ο πρόεδρος του Συνδέσμου και ιδρυτής του ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ κ. Δαμιανός Κωνσταντίνου, αφού υποδέχθηκε τους εκλεκτούς καλεσμένους από τον χώρο της διεθνούς διπλωματίας και των επιχειρήσεων, τους παρουσίασε τον ιστορικό ροδόκηπο, που μέσα σε ένα χώρο 4 στρεμμάτων περιλαμβάνει 700 ποικιλίες τριανταφυλλιάς, από τις παλαιότερες έως και τις πιο σύγχρονες. 

    Όπως τόνισε στην ομιλία του ο κ. Κωνσταντίνου ο βασικός σκοπός του Συνδέσμου Φίλων Τριανταφυλλιάς είναι η διεύρυνση της γνώσης πάνω στις τριανταφυλλιές και τα τριαντάφυλλα σε κήπους, καθώς και η ενθάρρυνση της καλλιέργειας της τριανταφυλλιάς. Παράλληλα έκανε αναφορά στις δραστηριότητες του Συνδέσμου και την διασύνδεση του με τον Διεθνή Σύνδεσμο Φίλων Τριανταφυλλιάς (W.F.R.S.).

    Στη συνέχεια στον ίδιο χώρο οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν από τον αρμόδιο κ. Περικλή Νεάρχου στον Κήπο Ελληνικής Παιδείας και Πολιτισμού, που περιλαμβάνει πολλές θεματικές ενότητες της αρχαίας ελληνικής παιδείας και πολιτισμού.

    Ο οικοδεσπότης της βραδιάς κ. Κωνσταντίνου δεν παρέλειψε να δείξει στους καλεσμένους και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις του ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, που αποτελεί κόσμημα για την περιοχή, όπως είναι η Aίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, το Αμφιθέατρο, το Παρεκκλήσιο, το ψηφιδωτό της Ζωοδόχου Πηγής, ο Ανεμόμυλος, η Λίμνη, και η Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη.

    Η βραδιά ολοκληρώθηκε με δείπνο γύρω από την εντυπωσιακή πισίνα του ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ κάτω από το φως του φεγγαριού.

    Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν: ο πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου Sir David Madden με την σύζυγο του Lady Bianka Madden, ο πρέσβης της Μάλτας κ. Evarist Saliba με την σύζυγο του κα Fiona Formosa, η πρέσβειρα της Βενεζουέλας κα Stredel Balliache-Lysan, ο πρέσβης της Κύπρου κ Λεωνίδας Παντελίδης, ο πρέσβης της Βραζιλίας κ. Cruz Roberto de Abreu, ο Νομάρχης Κορινθίας κ. Νικόλαος Ταγαράς, ο Δήμαρχος Λουτρακίου κ. Παύλος Παύλου, ο Δήμαρχος Μεγάρων κ. Χρυσόστομος Σύρκος, η κα Φωτεινή Λιβανού, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Νικόλαος Ευθυμίου, ο πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά κ. Γεώργιος Δαλακούρας κ.ά. 

 

Επιστροφή

 

[Κεντρική Σελίδα]  [Περιεχόμενα] 
[Σύσταση Διοίκηση]  [Το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο]  [Καταστατικό - Στόχοι] [Εγκαταστάσεις] [Χορηγίες - Δωρεές] [Εκδόσεις] [Κήπος Ελληνικής Παιδείας και Πολιτισμού]
[Εκδηλώσεις] [Ιστορικός Ροδόκηπος] [Αμφιθέατρο "Κωστής Δαμιανού"] [Γενεαλογικά Δέντρα Μιτσερού] [Δελτία Τύπου] [Ενδιαφέροντες Κόμβοι] [Συνεργασίες]

© Κέντρο Ελληνισμού Ιδρύματος Δαμιανού - webmaster@cfhdf.gr