Ενημερωτικό Δελτίο 201011 Απριλίου, 2010

Το ΚΕΝΘΕΑ (Κέντρο Ενημέρωσης για τα Ναρκωτικά και Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων), είναι μια παγκύπρια οργάνωση και ασχολείται με θέματα πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς πρόληψης στη Κύπρο.
Στα πλαίσια της εκπαιδευτικής εξόρμησης που διοργάνωσε με προορισμό την Αθήνα και την Κόρινθο, επισκέφτηκε το Κέντρο Ελληνισμού Ιδρ. Δαμιανού τη Κυριακή 11 Απριλίου, 2010.

Η ομάδα που αποτελείτο από εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και ομάδα μαθητών, συνοδευόταν από τον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Μωυσέως.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον Κήπο Ελληνικής Παιδείας και Πολιτισμού και να απολαύσουν τον ολάνθιστο Ιστορικό Ροδόκηπο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων: ο Δήμαρχος Κορίνθου κ. Αλέξανδρος Πνευματικός, ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας κ. Γεώργιος Γκιώνης, και ο εκπρόσωπος τη Νομαρχίας Κορίνθου κ. Γιώργος Πετρίτσης.


18 Ιουνίου, 2010

Στο Αμφιθέατρο «Κωστής Δαμιανού» στο Μιτσερό της Κύπρου το οποίο είναι δωρεά του Ιδρύματος Δαμιανού και το οποίο εγκαινιάστηκε στις 3/9/2009 από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Ιουνίου, 2010 η πρώτη παράσταση με το έργο «Αριστοφάνους Λυσιστράτη» σε μετάφραση του Κώστα Μόντη, με χορηγούς το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Πιτσιλίας Λευκωσίας ΛΤΔ, το Κοινοτικό Συμβούλιο Μιτσερού και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Κύπρου κ. Μιχάλης Πιερής στην ομιλία του, τόνισε την πολιτιστική αξία ενός τέτοιου ελληνοπρεπούς αμφιθεάτρου στην κυπριακή ύπαιθρο.

Την παράσταση παρακολούθησε πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή.

26 Ιουνίου, 2010

Το American Hellenic Institute (AHI) το οποίο είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτείων της Αμερικής, της Ελλάδας και της Κύπρου, διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά ένα εκπαιδευτικό ταξίδι (σε Ελλάδα και Κύπρο) για ομογενείς φοιτητές.

Το Σάββατο 26 Ιουνίου, 2010 η ομάδα αυτή των φοιτητών, με επικεφαλής τον Διευθυντή του ΑΗΙ κ. Νίκο Λαριγκάκη, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κέντρο Ελληνισμού Ιδρ. Δαμιανού.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ξεναγήθηκαν στον Κήπο Ελληνικής Παιδεία και Πολιτισμού όπου παρακολούθησαν μια αυθεντική εικόνα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού και της Ιστορίας. Ακολούθησε δείπνο κατά τη διάρκεια του οποίου ο κ. Δαμιανός Κωνσταντίνου στο χαιρετισμό του επεσήμανε στους ομογενείς φοιτητές την μεγάλη επιρροή που μπορεί να έχει για τον ελληνισμό ένας καλός Έλληνας στην κατάλληλη θέση, σε κρίσιμη στιγμή.

27 Ιουνίου, 2010

Η Ιερά Μητροπόλις Κορίνθου την Κυριακή 27 Ιουνίου, 2010 μετά την Θεία Λειτουργία πραγματοποίησε τα εγκαίνια της ανακαινισμένης Κροκιδείου Αιθούσης, καθώς και εκδήλωση τιμής για τον κ. Αλέξανδρο Παπαγιαννόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. κ. Διονύσιος ανέφερε και την συνδρομή του Ιδρύματος Δαμιανού στην ανακαίνιση της Κροκιδείου Αίθουσης.


23 Ιουλίου, 2010

Στο Αμφιθέατρο «Κωστής Δαμιανού» στο Μιτσερό της Κύπρου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιουλίου, 2010 μια ακόμα παράσταση με το έργο «Η Ρωμιοσύνη εν’ φυλή συνότζαιρη του κόσμου» του Βασίλη Μιχαηλίδη, με χορηγούς το Κοινοτικό Συμβούλιο Μιτσερού, τη Chapo Quarries Ltd, την GGS Readymixed Concrete Suppliers και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

Την πολύ επιτυχημένη παράσταση παρακολούθησε πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή.

   

 

Επιστροφή

 

[Κεντρική Σελίδα]  [Περιεχόμενα] 
[Σύσταση Διοίκηση]  [Το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο]  [Καταστατικό - Στόχοι] [Εγκαταστάσεις] [Χορηγίες - Δωρεές] [Εκδόσεις] [Κήπος Ελληνικής Παιδείας και Πολιτισμού]
[Εκδηλώσεις] [Ιστορικός Ροδόκηπος] [Αμφιθέατρο "Κωστής Δαμιανού"] [Γενεαλογικά Δέντρα Μιτσερού] [Δελτία Τύπου] [Ενδιαφέροντες Κόμβοι] [Συνεργασίες]

© Κέντρο Ελληνισμού Ιδρύματος Δαμιανού - webmaster@cfhdf.gr