Κυπριακό πανηγύρι με τη γιορτή του "Κατακλυσμού" στο "Κέντρο Ελληνισμού Ιδρύματος Δαμιανού"     Ένα παραδοσιακό Κυπριακό Πανηγύρι συνδυασμένο με την γιορτή του «Κατακλυσμού» (κυπριακό έθιμο με πολιτιστικές εκδηλώσεις και αλληλοβρεξίματα) θα αναβιώσει το διήμερο του Αγίου Πνεύματος (19/6-20/6/05) από το Κέντρο Ελληνισμού Ιδρύματος Δαμιανού στο Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας στο πλαίσιο της διατήρησης εθίμων του Ελληνισμού. 

    Στη γιορτή θα λάβουν μέρος Κυπριακά και τοπικά παραδοσιακά συγκροτήματα, Θέατρο Σκιών, ενώ θα υπάρχουν κυπριακές παραδοσιακές λιχουδιές κ.ά. 

    Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

    Την Κυριακή κατά την προσέλευση των Δημάρχων και των τοπικών αρχών θα παιανίζει η Φιλαρμονική Μπάντα του Δήμου Λουτρακίου. Θα ακολουθήσουν χοροί και τραγούδια από τον κυπριακό πολιτιστικό όμιλο «Αράδιππος», χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Περαχώρας Λουτρακίου και το Λαογραφικό Συγκρότημα Μεγάρων, γιορτή για τα 30 χρόνια του Πολιτιστικού Συλλόγου Σχίνου «Τα Γεράνεια», ομιλία ενημέρωσης για την γιορτή του Κατακλυσμού, παρουσίαση των εθίμων της γιορτής του Κατακλυσμού (ολισθηρός ιστός, πιτσύκλες κ.ά.), ενώ θα δοθεί παράσταση θεάτρου σκιών από τον κ. Ιωάννη Μουρελάτο – Γιάνναρο. Θα γίνονται διάφορες προβολές στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Ελληνισμού και ιδιαίτερα στον ιστορικό Ροδόκηπο, ο οποίος περιλαμβάνει 700 είδη τριανταφυλλιάς. 

    Τη Δευτέρα θα υπάρχουν χοροί και τραγούδια από το κυπριακό πολιτιστικό όμιλο «Αράδιππος», χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Δήμου Άσσου-Λεχαιού, τραγούδια από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Κύπρος», θα ακουστούν κρητικές μαντινάδες, θα επαναληφθούν η ομιλία και τα έθιμα της γιορτής του Κατακλυσμού, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν διάφορες προβολές και εκθέσεις. 

    Συντελεστές της εκδήλωσης είναι: το Σπίτι της Κύπρου (Πρεσβεία Κυπριακής Δημοκρατίας), ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ), οι Κυπριακές Αερογραμμές, ο Δήμος Λευκωσίας, ο Δήμος Λάρνακας (Κιτίον Κύπρου), η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.), η Νομαρχία Κορίνθου, ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας ο Δήμος Μεγάρων, ο Δήμος Άσσου - Λεχαιού και ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος Σχίνου «Τα Γεράνεια».

    Την εκδήλωση θα τιμήσουν με τη παρουσία τους ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Μιχαλάκης Ζαμπέλας και ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας κ. Παύλος Παύλου.

    Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα: 210-4290620-5, 210-4527121 (κα. Α. Χατζηαντωνίου).
   

 

Επιστροφή

 

[Κεντρική Σελίδα]  [Περιεχόμενα] 
[Σύσταση Διοίκηση]  [Το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο]  [Καταστατικό - Στόχοι] [Εγκαταστάσεις] [Χορηγίες - Δωρεές] [Εκδόσεις] [Κήπος Ελληνικής Παιδείας και Πολιτισμού]
[Εκδηλώσεις] [Ιστορικός Ροδόκηπος] [Αμφιθέατρο "Κωστής Δαμιανού"] [Γενεαλογικά Δέντρα Μιτσερού] [Δελτία Τύπου] [Ενδιαφέροντες Κόμβοι] [Συνεργασίες]

© Κέντρο Ελληνισμού Ιδρύματος Δαμιανού - webmaster@cfhdf.gr