Κυπριακές πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Κέντρο Ελληνισμού Ιδρύματος Δαμιανού (στο Σχίνο Λουτρακίου)
Με την παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γιώργου Ιακώβου

 Το Κέντρο Ελληνισμού Ιδρ. Δαμιανού σε συνεργασία με το Σπίτι της Κύπρου διοργανώνουν την Κυριακή 11 Ιουνίου 2006 τα εγκαίνια της θεματικής ενότητας «Κύπρος στην Ελληνική Μυθολογία, Ιστορία και Πολιτισμό» στον Κήπο Ελληνικής Παιδείας και Πολιτισμού στο Σχίνο Λουτρακίου.

Τα αποκαλυπτήρια των προτομών του βασιλέως της Αρχαίας Σαλαμίνος της Κύπρου Ευαγόρα Α΄ και του Αθηναίου Στρατηγού, Ναυάρχου και επιφανεστάτου πολιτικού ανδρός Κίμωνος - ο οποίος και «ΝΕΚΡΟΣ ΕΝΙΚΑ» - θα τελέσει ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γιώργιος Ιακώβου.

Παράλληλα την ίδια μέρα στο Κέντρο Ελληνισμού θα αναβιώσει ένα παραδοσιακό Κυπριακό Πανηγύρι συνδυασμένο με την γιορτή του “Κατακλυσμού” (κυπριακό έθιμο με πολιτιστικές εκδηλώσεις και αλληλοβρεξίματα).

Στη γιορτή θα λάβουν μέρος Κυπριακά και τοπικά παραδοσιακά συγκροτήματα, θα γίνει θεατρική παράσταση κ.α.

Αναλυτικά θα συμμετέχουν: η Φιλαρμονική του Δήμου Λουτρακίου, ο Πολιτιστικός Όμιλος Κύπρου «Αράδιππος», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περαχώρας, ενώ θα δοθεί παράσταση Θεάτρου Σκιών από τον κ. Ιωάννη Γιάνναρο – Μουρελάτο. Επίσης θα γίνονται διάφορες προβολές στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Ελληνισμού και ιδιαίτερα στον ιστορικό Ροδόκηπο, ο οποίος περιλαμβάνει 700 είδη τριανταφυλλιάς. 

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους: Ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Μιχαλάκης Ζαμπέλας, ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας κ. Παύλος Παύλου και άλλοι επίσημοι.
Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν από τις 10:00 – 21:00 με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: (210) 4290 620, κα. Ελένη Βακαλοπούλου 27440 57070 ΣΧΙΝΟΣ
   

 

Επιστροφή

 

[Κεντρική Σελίδα]  [Περιεχόμενα] 
[Σύσταση Διοίκηση]  [Το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο]  [Καταστατικό - Στόχοι] [Εγκαταστάσεις] [Χορηγίες - Δωρεές] [Εκδόσεις] [Κήπος Ελληνικής Παιδείας και Πολιτισμού]
[Εκδηλώσεις] [Ιστορικός Ροδόκηπος] [Αμφιθέατρο "Κωστής Δαμιανού"] [Γενεαλογικά Δέντρα Μιτσερού] [Δελτία Τύπου] [Ενδιαφέροντες Κόμβοι] [Συνεργασίες]

© Κέντρο Ελληνισμού Ιδρύματος Δαμιανού - webmaster@cfhdf.gr