Εγκαινιάστηκε ο Χώρος Ελληνισμού στον Σχίνο Λουτρακίου

Τα εγκαίνια του Χώρου Ελληνισμού πραγματοποίησε στον Σχίνο Λουτρακίου το Κέντρο Ελληνισμού Ιδρύματος Δαμιανού.

Τα εγκαίνια έκανε ο υπουργός Πολιτισμού και Παιδείας της Κυπριακής κυβέρνησης κ. Ουράνιος Ιωαννίδης τονίζοντας: "Θα παρέχουμε στο Κέντρο Ελληνισμού του Ιδρύματος Δαμιανού την αμέριστη υποστήριξή μας για την προώθηση και εδραίωση των δεσμών του απόδημου Ελληνισμού με τη Μητροπολιτική Ελλάδα και την Κύπρο".

"Φιλοδοξία μας είναι ο Χώρος Ελληνισμού να παραμείνει άσβηστος φάρος των ιδεωδών του Ελληνισμού" επεσήμανε στην ομιλία του ο ιδρυτής του Κέντρου Ελληνισμού κ. Δαμιανός Κωνσταντίνου.

Στη διάρκεια των εγκαινίων μίλησε επίσης ο πρόεδρος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου του Κέντρου καθηγητής κ. Ρηγίνος Θεοχάρης ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία ίδρυσης του Κέντρου καθώς και στην προσωπικότητα του ιδρυτή κ. Δαμιανού Κωνσταντίνου.

Αμέσως μετά ο Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Ελληνισμού κ. Ιωάννης Παραράς παρουσίασε τους στόχους του Κέντρου που συνίστανται:

Στη συνέχεια, εκπροσωπώντας τον Υπουργό Παιδείας κ. Γεράσιμο Αρσένη, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο κ. Ελευθέριος Πιστικίδης, Διευθυντής Παιδείας Αποδήμων και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του ΥΠ.Ε.Π.Θ.

Παράλληλα απέστειλαν χαιρετιστήρια μηνύματα η Υπουργός Πολιτισμού κ. Ελισάβετ Παπαζώη, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος  και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου της Κύπρου κ. Χρυσόστομος Σοφιανός.

Τέλος στη διάρκεια των εγκαινίων, χοροστατούντων Ιερέων εκπροσώπων του Μητροπολίτη Κορινθίας, η χορωδία Κορίνθου έψαλλε και μετέπειτα κράτησε συντροφιά στους άνω των εννιακοσίων προσκεκλημένους   ερμηνεύοντας ρεπερτόριο από το βυζαντινό έως και το σύγχρονο νεοελληνικό μέλος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης μεταξύ άλλων:

 

Επιστροφή

 

[Κεντρική Σελίδα]  [Περιεχόμενα] 
[Σύσταση Διοίκηση]  [Το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο]  [Καταστατικό - Στόχοι] [Εγκαταστάσεις] [Χορηγίες - Δωρεές] [Εκδόσεις] [Κήπος Ελληνικής Παιδείας και Πολιτισμού]
[Εκδηλώσεις] [Ιστορικός Ροδόκηπος] [Αμφιθέατρο "Κωστής Δαμιανού"] [Γενεαλογικά Δέντρα Μιτσερού] [Δελτία Τύπου] [Ενδιαφέροντες Κόμβοι] [Συνεργασίες]

© Κέντρο Ελληνισμού Ιδρύματος Δαμιανού - webmaster@cfhdf.gr