Εγκαίνια από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κώστα Καδή της ενότητας «Μεγάλοι Σταθμοί της Ελληνικής Ιστορίας» του Κήπου Ελληνικής Παιδείας και Πολιτισμού στο Κέντρο Ελληνισμού Ιδρύματος Δαμιανού
 


«Το ίδρυμα επιτελεί αξιόλογο έργο, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Η Ορθοδοξία, η ελληνική γλώσσα και η κοινή ιστορική παράδοση και συνείδηση αποτελούν τις αξίες πάνω στις οποίες στηρίζεται η προσφορά του ιδρύματος στο Σύγχρονο Ελληνισμό». «Συγχαίρω τον κ. Δαμιανό Κωνσταντίνου και τα μέλη του ιδρύματος οι οποίοι συμβάλουν στη διάδοση της ελληνικής ιστορικής μας παράδοσης ιδιαίτερα στους νέους μας».

Με τις δηλώσεις αυτές εξήρε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κώστας Καδής το έργο που επιτελείτε στο Κέντρο Ελληνισμού Ιδρ. Δαμιανού στο Σχίνο Λουτρακίου.

    Τους επισκέπτες καλωσόρισε ο κ. Δαμιανός Κωνσταντίνου, ο οποίος αναφέρθηκε στην πορεία και στις ποικίλες δραστηριότητες του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή και του απένειμε την ανωτάτη τιμή του Κέντρου Ελληνισμού Ιδρ. Δαμιανού για την αφοσίωσή του τόσο προς τα ελληνικά γράμματα και την ελληνική παιδεία όσο και προς το περιβάλλον, θέματα που αποτελούν σκοπούς του ιδρύματός.

    Στα εγκαίνια της ενότητας «Μεγάλοι Σταθμοί της Ελληνικής Ιστορίας» που πραγματοποιήθηκαν το Σαββάτο 4 Νοεμβρίου στο Κέντρο Ελληνισμού Ιδρ. Δαμιανού το λόγο πήρε ο κ. Περικλής Νεάρχου τ. Πρέσβης, ο οποίος ανέπτυξε το περιεχόμενο και τους σκοπούς του Κήπου Ελληνικής Παιδείας και Πολιτισμού και ιδιαιτέρως τη θεματική ενότητα «Μεγάλοι Σταθμοί της Ελληνικής Ιστορίας».

    Στο τέλος της εκδήλωσης το Λύκειο Ελληνίδων Μεγάρων παρουσίασε ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς ενθουσιάζοντας τους παρευρισκόμενους.

    Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και οι εξής: Ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Κενεβέζος, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Λουτρακίου -Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων κ. Αναστάσιος Σακελλαρίου αρμόδιος Παιδείας Αθλητισμού –Πολιτισμού Τουρισμού, ο κ. Νίκος Νίκας Υποστράτηγος, ο κ. Γιώργος Ξηραδάκης πρόεδρος του Propeller Club του Πειραιά, η κ. Αικατερίνη Καρφάκη Πρόεδρος Εφετών Αθηνών, ο κ. Θαλής Μυλωνάς πρόεδρος του Ινστιτούτου Διαβαλκανικών Σχέσεων, ο κ. Παναγιώτης Μυλωνάς λαογράφος, οι καθηγητές κ. Ιωάννης Μάζης, κ. Παναγιώτης Ιωακειμίδης, κ. Εμμανουήλ Κονδύλης, κ. Χρίστος Ολύμπιος, κ. Κώστας Παπαγεωργίου, η κ. Αγγελική Καρακώστα του Εκπαιδευτικού Οργανισμού St. Lawrence.

 

Επιστροφή

 

[Κεντρική Σελίδα]  [Περιεχόμενα] 
[Σύσταση Διοίκηση]  [Το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο]  [Καταστατικό - Στόχοι] [Εγκαταστάσεις] [Χορηγίες - Δωρεές] [Εκδόσεις] [Κήπος Ελληνικής Παιδείας και Πολιτισμού]
[Εκδηλώσεις] [Ιστορικός Ροδόκηπος] [Αμφιθέατρο "Κωστής Δαμιανού"] [Γενεαλογικά Δέντρα Μιτσερού] [Δελτία Τύπου] [Ενδιαφέροντες Κόμβοι] [Συνεργασίες]

© Κέντρο Ελληνισμού Ιδρύματος Δαμιανού - webmaster@cfhdf.gr